Vrijdag 23 oktober 2020 — een dag die bij Freshheads de geschiedenisboeken ingaat. Vandaag werd namelijk bekend dat Freshheads een Red Dot Grand Prix Award heeft binnengesleept met het design voor de website van Human Rights Tattoo. De internationale Red Dot Awards worden jaarlijks uitgereikt aan het beste werk op het gebied van ‘communication design’, waarbij de jury specifiek let op de impact van design.

De Grand Prix is van alle Red Dot Awards een vreemde eend in de bijt, maar wel een hele mooie! Om dat uit te leggen, duiken we even de cijfertjes in:

Van alle 7000 ingezonden…


Ben je actief als uitzender, dan weet je: verandering is nodig om overeind te blijven. Roel Tuerlings, Digitaal Strateeg bij Freshheads en specialist in flexbranche, bespreekt de twee dingen die noodzakelijk zijn als je de weg wil vrijmaken voor groei.

De uitdagingen in de flexbranche zijn flink. Niet alleen is er een enorme schaarste aan flexwerkers, maar de marges staan ook nog eens onder druk. “Uitzenders schieten zichzelf in de voet; allemaal bieden ze zo aantrekkelijk mogelijke tarieven in de hoop dat opdrachtgevers voor hen kiezen”, aldus Roel Tuerlings, als digitaal strateeg betrokken bij o.a. YoungOnes en Wiertz Direct. “Zo…


We zien het vaak bij innoveren: dan begint het met een idee, maar vervolgens wordt er van alles bijgehaald, waardoor het idee uitgroeit tot een mega-concept dat alles moet gaan oplossen. Service designer Rens: “Dat lijkt efficiënt, maar eigenlijk zorgt het vooral voor vertraging en gebrek aan focus. Daarom ben ik fan van pilots, die helpen je focus te houden.” In dit blog leggen we uit wat een pilot is en waarom het een onmisbare schakel is in het innovatieproces.

Pilot bij Centraal Beheer

Wat is een pilot?

Een pilot dwingt je om focus te behouden. Met een pilot vertaal je jouw idee in enkele dagen naar een…


Nieuw onderzoek voor Holmatro

Freshheads gaat als als praktijkpartner meewerken aan een nieuw onderzoek dat Dirk Ploos van Amstel uitvoert vanuit de onderzoeksgroepen Future Everyday (TU Eindhoven) en Co-Design (Hogeschool Utrecht). Samen verkennen we de mogelijkheid om één van de producten van Holmatro, een aanbieder van hydraulische gereedschappen, ook as a service aan te bieden.

Nu horen we je denken ‘hoe kun je zo’n concreet product als een gereedschap nou als een service aanbieden?’ Goede vraag! Dat weten wij ook nóg niet precies. Met het theoretische model van Dirk als uitgangspunt gaan we een vertaalslag maken naar de praktijk door te experimenteren met een…


Door: Rens Alkemade & Sietse Radstake

Je hebt een innovatief baanbrekend idee, allerlei canvassen ingevuld en collega’s en vrienden zijn razend enthousiast. Alles wijst erop dat je ‘de nieuwe Airbnb’ hebt bedacht en het kriebelt om je idee te realiseren. Maar waar moet je beginnen? En heeft jouw idee voor de eindgebruiker ook echt de x-factor? Om daarachter te komen zit er maar één ding op: experimenteren!

Door te experimenteren maak je de ideeën in je hoofd concreet, overdraagbaar aan anderen en test je snel of jouw idee in het echt net zo goed werkt als tussen je oren. Eén…


De beste tips en trucs per ontwikkelfase op een rij

Door: Wout Withagen

De afgelopen maanden gaf ik je in verschillende blogs mijn tips en trucs voor het opzetten van een succesvolle online marktplaats. Van de allereerste vraag — past een online marktplaats bij wat je wil bereiken? — tot en met het laten vliegen van een marktplaats. Alle stappen kwamen aan bod. In deze wrap-up vat ik ze nog eens voor je samen. En als klap op de vuurpijl sta ik ook nog even stil bij een laatste, niet te missen zo belangrijk punt, namelijk: je online marktplaats is nooit af.

1. Ontwikkel (g)een online marktplaats

Naar aanleiding van ons boek ´Bouw een succesvolle…


Op zoek naar goud met Nienke en Maud!

Geschreven door: Nienke Vonk en Maud Vorstenbosch

Hoe kun je een dienst al valideren en een publiek creëren vóórdat hij daadwerkelijk live staat? Die vraag heeft team Satellite, bestaand uit twee Growth Hackers en twee Data-analisten, in de afgelopen weken beantwoord voor een nieuw platform voor flexjobs van Wiertz Company. Met een zogeheten smoke test zijn ze op zoek gegaan naar de gouden combinatie van boodschap en doelgroep om interesse te wekken voor het nieuwe (nog te lanceren) platform.

De smoke test: vliegend uit de startblokken

Een smoke test kun je vergelijken met de voorbereiding op het lopen van een marathon. Je hebt ervoor getraind, allerlei gear


Vier ultieme tips voor het laten vliegen van jouw online marktplaats

Dat online marketplaces zoals Uber, Bol.com en YoungOnes goed worden gevonden én gebruikt heeft alles te maken met de juiste marketing en activatie. Nadat je een uitgebreid voortraject hebt doorlopen van brainstormen, voorbereiden, onderzoeken, testen en bouwen natuurlijk. Hoe krijg je het vraag- en aanbodspel voor jouw online marktplaats aan de praat? In dit artikel geef ik je vier tips.

Dit artikel maakt deel uit van een blogreeks. Stap voor stap neem ik je mee in wat je kunt en moet weten over het bouwen van een succesvolle online marktplaats. Blog 1: Ontwikkel (g)een online marktplaats — Blog 2: Niemand…


Wat een eer! Op maandag 26 april nam Stephan namens Freshheads een vertrouwenspin in ontvangst. Deze pin wordt door Gemeente Tilburg en MOM Tilburg uitgereikt aan ambassadeurs die op hun eigen manier bouwen aan vertrouwen en anderen inspireren hetzelfde te doen. Wij zijn uiteraard supertrots dat we deze pin mogen dragen!

Stephan Strik na ontvangst vertrouwenspin van Linda Oerlemans

Linda Oerlemans, Fractievoorzitter en Raadslid bij ONS Tilburg, schreef hierover:

“Terwijl er gisteren allerlei Tilburgers lintjes kregen voor hun inzet in onze stad, pinde ik de vertrouwenspin op de borst van Stephan Strik van Freshheads Die heeft hij en al zijn collega’s dik verdiend!

Waarom? Omdat zij, weliswaar vanuit…


De eerste schaalbare versie van je online marktplaats

Door: Wout Withagen

Heb je een super tof plan voor een succesvolle online marktplaats? Dan wil je misschien niets liever dan met een eerste échte versie aan de slag. Snap ik helemaal. In dit blog lees je hoe je dat aanpakt. Stap voor stap werk je van een minimum viable product naar een schaalbaar product. Een leuke en belangrijke stap in de ontwikkeling van jouw online marktplaats.

Dit artikel maakt deel uit van een blogreeks. Stap voor stap neem ik je mee in wat je kunt en moet weten over het bouwen van een succesvolle online marktplaats. Blog 1: Ontwikkel…

Freshheads

Samen met de tofste klanten ontdekken en grijpen we kansen. Het resultaat? Indrukwekkende digitale oplossingen die echt waarde toevoegen. www.freshheads.com

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store